Blog

Párkapcsolati coach, házassági tanácsadó képzés – miért érdemes tanulni?

2013 óta szervezek folyamatosan párkapcsolati képzéseket azoknak, akik szeretnének mások párkapcsolatát házasságát segíteni. Nagy öröm számomra, hogy sokakat elindíthattam egy olyan segítői úton, amelyben alaposan megértették önmagukat, segítői képességeiket és a párkapcsolatok és az ember működését. Másokat segítő hivatás Azt tapasztalom, hogy vannak emberek, akiket kimondottan megtalálnak mások a magánéleti problémáikkal. Sokan érzik magukban, hogy […]

Tovább

Nők és férfiak vagyunk

Nők és férfiak vagyunk. És ez rengeteg konfliktushoz vezethet egy párkapcsolatban. Íme néhány egyszerű példa:

Tovább

A kapcsolat megerősítése az összetartozás erősítésével

Miért fontos az összetartozás ? Elsőként tisztázni kell, hogy mit is jelent ez a kifejezés. Számomra mindenképpen egy pozitív tartalommal bíró fogalom. Akkor érzünk ilyet, amikor más személyekkel, meghatározott dolgokról hasonlóan gondolkodunk, érzünk, anélkül, hogy ez feszültséget keltene bennünk. Összetartunk dolgokban és ez nem esik nehezünkre, sőt boldoggá tesz. Ez az az érzés, ami egyben tartja […]

Tovább

Énidő, saját idő: anyaként fordítsunk időt magunkra!

Kisgyermekes családokban gyakori jelenség, hogy az anya egy idő után úgy érzi, nincs ideje semmire és senkire. Ez sok párkapcsolati konfliktushoz vezet ebben az időszakban. A mosatlan halmokon még csak-csak túlteszi magát a legtöbb nő, de ha élettelen robotnak kezdi érezni magát, akkor már baj van. Gyakran az egész család megsínyli ezt a helyzetet, de […]

Tovább

A párkapcsolati konfliktusok megelőzése – tudatos kapcsolatépítéssel, tartalékoló üzemmódban

Amikor “toppon” van a párkapcsolat, akkor érdemes tartalékolni a hullámvölgyekre. Ezzel a cikkel szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy nem akkor kell kapálózni, amikor már süllyedünk, válságban van a kapcsolatunk, mert könnyebben mélyebbre kerülhetünk. Előre fel kell készülni a nehézségekre.

Tovább

A válásról a gyerekek szemszögéből

Nem kedvencem ez a téma, de sokakat érdekel. Segítőként arra törekszem, hogy a párok megoldják konfliktusaikat, így a válás számomra sokszor a kapcsolat megmentésének kudarcát jelképezi. Léteznek szélsőséges esetek, amikor a családon belüli fizikális vagy mentális erőszak azt mondatja a józanésszel, hogy nincs más kiút, el kell válni ágytól asztaltól. Többségében azonban nem erről van szó.

Tovább

Váljak vagy ne váljak? Menjek vagy maradjak?

A téma sokakat érint, sajnos egyre több mindenkit. Ez az írás nem fog segítséget nyújtani a válóper melletti döntés meghozatalában, de az együttmaradásra sem szeretnék senkit biztatni. A kedves Olvasónak ezúttal néhány szempontot szeretnék megmutatni a helyes döntéshez.

Tovább

Romantika és szerelem visszaállítása gyerekek mellett

A szerelem idővel elmúlik, tartják sokan. Vannak élethelyzetek, amikor ezek bonyolultnak és kivitelezhetetlennek tűnnek, akkor sem kell azonban lemondanunk a romantikáról. Ilyen időszak, amikor kisbabát nevelünk. 

Tovább

Szexualitás, intimitás a kisgyermekes időszakban

Pásztoróra vagy házimunka? Lehet, hogy viccesnek tűnik ez a kérdés, de a régóta párkapcsolatban élő nők többsége biztosan találkozott már ezzel a dilemmával. A kérdés még inkább fokozódik, ha a háztartás gondjai mellé még egy, vagy több kisgyermekről is gondoskodni kell. 

Tovább

Feleség, anya, nő?

Hogyan alakíthat ki egy nő harmóniát a párkapcsolat, gyermek és önmaga között? Fogas kérdés, hogyan csináljuk jól, hogy az életünk minden területén egyformán szerepeljünk.

Tovább
1 / 19 oldal12345...10...Utolsó »