Hozza helyre a kapcsolatát a párjával együtt!

Emlékszik még arra a pillanatra, amikor először csalódott a párjában?

Lehet, hogy azóta aztán még van jó néhány dolog, ami miatt a párjával nem olyan a kapcsolata, mint ahogy azt szeretné?

Megfordult a fejében, hogy elege van?

Igen, sajnos eljöhet az idő, amikor a konfliktusok mindennaposak, és Ön és párja is szenvednek attól, hogy nem jó a kapcsolatuk. Egy kicsit berozsdásodott minden, elfogyott a bizalom, a szeretet, és a helyükre sérelmek, lezáratlan problémák léptek.

Miért folytatódjon így, ha most
itt a lehetőség, hogy
minden olyan legyen,
mint amilyen az elején volt?


Párkapcsolati Mediáció és Coaching

Kapcsolatjavítás
házastársaknak és élettársaknak


Mi az a mediáció és coaching?

Az általam nyújtott személyes szolgáltatás  egy olyan szolgáltatás, amely kifejezetten házastársaknak, élettársaknak segít párkapcsolati krízisek áthidalásában és megoldásában.

Ön, a párja és én hárman leülünk közösen. Elkezdünk beszélgetni, amely során én a legkorszerűbb konfliktus-kezelési és kommunikációs technikákkal elérem azt, hogy Ön és párja a fennálló konfliktusokat, problémákat meg tudják oldani.

Irányítom a beszélgetést, segítek felszínre hozni az érzelmeket. Elérem, hogy a Ön vagy akár a párja is rájöjjön, hogy miben hibázott, mit kell máshogy és jobban csinálnia, mit kell helyrehoznia.

A coaching eredménye az, hogy Ön és a párja úgy távoznak, hogy a korábbi ellentétek, az eltávolodás okát megtaláljuk, és Ön és a párja is látja, hogy a kapcsolat rendbe hozható. Ezen felül Önök megismerik, hogy melyek azok a konkrét lépések, amelyeket személyre szabva el kell végezniük, hogy a kapcsolat hosszú távon fennmaradjon.

Hogyan zajlik a mediáció/coaching?

A mediáció több alkalomból álló folyamat.

1) Első alkalom

Szükség esetén előkészítő beszélgetés Önnel:
Ön részletesen beszámol arról, hogy látja a házasságát. Feltárjuk, hogy milyen sérelmeket élt át az utóbbi időben, és megvizsgáljuk, mi az Ön része a kialakult helyzetért. Megosztja velem, hogy mi az, amit igényelne a kapcsolatban, és mi az, ami vállalható az Ön részéről.
A beszélgetés időtartama kb. 80 perc.

Szükség esetén Előkészítő beszélgetés az Ön párjával:
Ez az előkészítő beszélgetés megegyezik a Önnel folytatott előkészítő beszélgetéssel.

Az előkészítő beszélgetések célja, hogy megértsem mind az Ön, mind pedig a párja nézőpontját, sérelmeit és vágyait, ezáltal objektív képet kapjak a kialakult helyzetről. Hiszen a problémák is csak úgy oldhatók meg, ha nemcsak az Ön, hanem a párja szempontjából is igazi megoldást jelentenek.

Az előkészítő beszélgetésre egymás után kerül sor, az előkészítő beszélgetések végén pedig közösen egyeztetünk a folytatásról. Röviden vázolom a kapcsolat helyrehozásának lehetőségeit, módszereit és ami nagyon fontos: már az előkészítő beszélgetések végén személyre szabott otthoni feladatot kap a pár mindkét tagja.

2) Közös alkalmak

A második alkalomtól kezdődően Ön a párja és én megbeszéljük a tisztázandó kérdéseket, a megoldandó problémákat. Ebben a szakaszban Ön és párja is részletesen beszámolnak a problémákról, a gondokról egymás előtt.

Ön végighallgatja a párja mondandóját, és a párja is végighallgatja Önt. Az alkalmak végére mindenki megérti az Ön és párja közötti problémák okát.  A problémákról építő jelleggel, megoldáscentrikusan beszélünk. Az alkalmakon kiemelt szerepet kap, hogy Ön végighallgatja a párja mondandóját, és a párja is végighallgatja Önt.

Miután átbeszéltük problémákat, megkeressük az Ön és párja közötti problémákat előidéző okokat. Átbeszéljük azokat az emberi törvényszerűségeket, amelyek az Ön és párja kapcsolatában jelen vannak, működnek és sajnos rombolnak, problémákat idéznek elő.

Ezt követően indul meg egy olyan beszélgetés, amelyben a vezetésemmel Ön és a párja minden egyes témáról addig tud beszélgetni, amíg minden egyes konfliktusra meg nem találják a megoldást. A beszélgetés folyamatosan az irányításom alatt folyik, nem megy el hosszan tartó vitákba.

A  folyamat végén olyan megállapodást köt Ön és párja, amelyben csupa olyan dologban egyeznek, ami abban segít, hogy a találkozók után a jövőben se alakuljanak ki problémák Önök között.
Ebben a megállapodásban Ön és a párja megegyeznek abban, hogy kinek mit kell a jövőben tennie. Konkrét teendők, szívességek kerülnek a megállapodásba. A megállapodásnak köszönhetően Ön és párja reménnyel kezdi meg a következő időszakot.

Kinek való a mediáció és coaching?

Azoknak,

  • akiknek rendszeresen ismétlődő konfliktusuk van egymással (például rossz szokások, egymás rendszeres megbántása)
  • akik között egyszeri komoly konfliktushelyzet alakult ki (például megcsalás)
  • akik szeretik a párjukat, de nem bírnak javítani a megromlott kapcsolatukon
  • akik egyszerűen nyugodtabban szeretnének élni a párjukkal

A párkapcsolati mediáció és coaching eredményeként

  • Ön és a párja is tudni fogja, hogy milyen konkrét lépéseket kell megtenniük, hogy a kapcsolat hosszú távon is rendben legyen.
  • Ön támogatni, szeretni tudja jobban a párját, és is erre a párjától hasonlóképpen számíthat.
  • A figyelme nem a problémákra irányul, könnyedén tud a gyermekekre, a munkájára koncentrálni.

Hosszútávon is jól fog működni a kapcsolat?

A folyamat jellegzetessége, hogy az alkalmazott kommunikációs és konfliktus-kezelési technikák Önre és a párjára is “ráragadnak”. Ön és a párja megtanulnak úgy egymással beszélni, megoldani a problémákat, ahogy azt a személyes találkozók  folyamán teszik. Ezáltal a jövőben jöhet bármilyen komoly nehézség, Önök megtanulhatják, hogyan lehet ezeket megbeszélni, átbeszélni.

A mediáció hatására jobban megértem őt. Értem a problémáit, itt az idő változtatnom a hozzáállásomon, gondolkodásomon. Köszönöm az oldott hangulatot!
C. I. (férj)

A mediáció rávilágított olyan dolgokra, amiket az ember nem lát. Hasznos. Jó, hogy más szemszögből láthatom a másikat, talán jobban megérthetem őt és magamat is. A  mediáció tisztába hoz a saját érzéseimmel, gondjaimmal és megtanít kezelni őket.
Cs. L. (feleség)

“Fog ez működni nálunk is?”

Én látom, hogy a mediáció eddig segített már más házaspárnak, élettársaknak. Azok a módszerek, amelyekkel dolgozom, teljesen új alapokon nyugszanak, a leghatékonyabb eszközök, amelyek a párkapcsolati konfliktusok megoldásában használhatóak. A mediáció olyan párkapcsolati konfliktusokat is tud kezelni, amelyeket korábban sehol nem tudtak.

“Olyan kellemetlen felkeresni egy kívülálló szakember…”

Sokan azt hiszik, hogy a szakemberhez fordulás annak a kifejezése, hogy a magunk erejéből nem tudtuk megoldani a problémáinkat, kudarcot vallottunk. “Manapság mediációra vagy párterápiára azok járnak, akiknek valami nagy baja van.”

Azok, akik mediátorhoz mertek fordulni, és javítani tudtak a házasságukon, utólag már tudják, hogy ez egy felelős lépés. Vannak, akik tesznek a kapcsolatukért, és vannak, akik nem.

“Egy idegennel miért osztanám meg a legmélyebb érzéseimet?”

Az eljárás során a tudomásomra jutott valamennyi információt teljes diszkrécióval kezelek, arról semmilyen formában nem szerez tudomást harmadik fél, örökös titoktartási kötelezettséget vállalok. Én magam is házasságban élek, nagyon jól tudom, hogy a párkapcsolati dolgok mennyire nem tartoznak másra.

Ki fog segíteni?

Ön és a párja fog segíteni saját magának. A mediátor én leszek, de Önön és a párján múlik igazán, hogy mit hoznak ki a mediációból. Önök fognak segíteni egymásnak, maguknak. Ez az igazság. A megoldás az Önök kezében van.

A mediáció elégedett vagyok, jól esett beszélgetni.
N. Zs. (férj)

Nagyon hasznos és tanulságos volt a beszélgetés. Ádám határozott, minden szituációban válasz- és irányításképes, kompetens volt. A mediáció hatására szeretném jobban megérteni a páromat, mindig van megoldás, ami mindenki számára elfogadható. Köszönöm!
Nné D.B. (feleség)

Hol és mikor történik a mediáció?

targyalo2 A mediáció helyszíne

A mediáció Budapesten, a XI. kerületben, a Móricz Zsigmond körtér közelében történik. A helyszín bárhonnan könnyen megközelíthető autóval és tömegközlekedéssel is.
A mediációra e-mailben előre egyeztetett időpontban kerül sor.

Mennyibe kerül?

Mennyibe kerül, ha akár csak hónapokig nincs rendben a kapcsolatuk?

(Felbecsülhetetlen!)

Mennyibe kerül, ha különválásra kerül sor?

(A költség legalább száz ezer forintra tehető, nem beszélve arról, hogy milliókat veszthet a különválással.)

Díjazás

A mediációs alkalmak díja 30.000 Ft/alkalom. Az alkalmak minimum 2 óra hosszúak.

Fizetni a helyszínen az alkalom végén készpénzben lehet.

Érdemes pénzt áldozni egy ilyen dologra?

Ha belegondolunk, hogy mennyire befolyásolja a boldogságunkat, hogy milyen a kapcsolatunk a párunkkal, akkor könnyen rájöhetünk, hogy igenis érdemes a mediációra, a kapcsolatunkra, a boldogságunkra időt, energiát és pénzt áldoznunk…

A mediációs folyamat egyébként nem hasonlítható össze semmilyen más szolgáltatással. Nem egy pszichológiai tanácsadás, nem egy párkapcsolati tréning, és nem olyan, mint egy párkapcsolati könyv. Ilyen sehol máshol nincs.

A mediációs folyamat egyébként nem olcsó. Az igazság ugyanis az, hogy hónapok vagy évek óta tartó problémákat nem lehet 1 alkalom alatt rendbe hozni. És ezt nem azért állítom, hogy minél több alkalmat “adjak el”. A valóság az, hogy idő kell, amíg meg tudjuk változtatni  hozzáállásunkat a problémákhoz, és változtatni tudunk a rosszul berögzült viselkedésünkön, szokásainkon és hozzáállásunkon.

Akik egyébként személyesen is ismernek, tudják, hogy a mediáció számomra hivatás, életcél és hobbi, és ez az egész nem a pénzről szól. Éppen ezért igyekszem minél több otthon elvégzendő feladatot adni, hogy az alkalmak számát csökkenteni tudjuk. Nem szeretném, ha anyagi okok miatt nem szánna valaki kellő időt és alkalmat a kapcsolata helyrehozására!

A tapasztalatok szerint egyébként havonta 1-2 alkalommal kell találkoznunk, hogy érezhető eredménye legyen a folyamatnak. Ez nem kevés pénz hosszútávon. De gondoljunk csak bele: ha ruhára, sportra, utazásra vagy wellnessre is szánunk olykor-olykor, akkor miért pont a kapcsolatunkra és a boldogságunk helyreállítására sajnálnánk a pénzt?

Elégedett voltam az emberkezeléseddel és a hozzáállásoddal. Változott a nézőpontom, hogy ne adjam fel a lehetőséget, hogy sikerülhet.
K.J. (férj)

A mediáció kellemes környezetben zajlott, ideális az egymásra figyelésre. Hozzájárult a tisztánlátáshoz, a realitások megismeréséhez. A jövőben érzékenyebb szeretnék lenni a párom rezdüléseire, és fontos, hogy ne csak önmagam sérelmei legyenek előtérben. Köszönöm!
Kné P. D. (feleség)

Jelentkezzen be most!

Tájékoztatom a kedves hozzám fordulókat, hogy jelenleg csak a már hozzám járó párokkal tudok dolgozni, újabb párok bejelentkezését – egy párkapcsolatokat segítő projektben való részvétel miatt – nem tudom fogadni. Bejelentkezés esetén megfelelő kollégához tudom a kedves hozzám fordulókat irányítani.

Kérem, üzenetében röviden térjen ki az Ön és párja közötti konfliktusra, problémákra is.

Mennyit veszít, ha nem próbálja ki?

Mennyit veszít, ha van akár egy-két olyan téma, amivel kapcsolatban mindig konfliktusba keveredik a párjával?

Mennyit veszít, ha felépített egy kapcsolatot, ami most úgy tűnik, hogy egyre csak megy tönkre?

Mennyit veszít, ha külön kellene válnia a párjától pusztán azért, mert nem tuják rendbe tenni a kapcsolatukat?

Mennyit veszít, ha a hétköznapokban nincs nyugalom, mindig valami probléma van?

A választ csak Ön tudja!