Gyakran fordul elő, hogy egy szülő jó szándékból próbál hatni a gyermekére. „Nem eléggé iskolázott, keveset keres, túl kemény Veled, nem tisztel, kihasznál!” És még ehhez hasonló tanácsok tömkelegét kénytelenek sokan végighallgatni. Mit gondol, ezek a feszültségeket eltüntetik vagy inkább gerjesztik egy kapcsolatban? Hát igen.

Tehát sajnos gyakran előfordul, hogy olyan emberek mondanak párunkról nem túl pozitív dolgokat, akiket egyébként szeretünk. Ilyenkor az ember nem szívesen állítja le, vagy mond ellent a mamának, a papának, a barátjának.

Nagyon fontos tudni, hogy a párunkkal kapcsolatban hallott negatív vélemények egyáltalán nem biztos, hogy a közelmúltban hangzottak el. Jóval korábbról, akár gyerekkorból is befolyásolhatják az embert.

Az a lány, aki mindig azt hallotta otthon, hogy „a férfiak soha sem pakolnak el maguk után”, az a későbbi párkapcsolatában is gondolhatja ezt a párjáról. Azok a fiúk, akik apjuktól azt hallották, hogy „a nőkkel nem lehet a pénzügyeket megbeszélni” nagy valószínűséggel konfliktusba kerülnek a párjukkal ebben a témában.

Én több olyan egyedülállóval is találkoztam, aki nem értette, hogy mi történt vele és párjával. Az egyik esetben egy lány panaszkodott nekem, hogy a párja egy tökéletesnek tűnő év után egyik napról a másikra szakított vele. Lelépett anélkül, hogy bármit is megbeszélt volna vele. Ez a lány természetesen nem értette, hogy miért történt így mindez. A fiú ugyan korábban panaszkodott néhány dologra, és amikor a lánya a fiú szüleinél volt, akkor az édesanya is ugyanazokat a dolgokat jegyezte meg, de csak ennyi.

Aha! Szóval a konfliktus gyökere valahonnan kívülről ered. És ahogy ebbe belegondolt a lány, szépen lassan minden kitisztult. Tudta, hogy mi, pontosabban ki miatt ment tönkre a kapcsolat.

Más negatív véleménye nagyon gyakori konfliktusforrás.