Mit tegyünk, ha máshogy gondolkodunk a házasságunkban?

Biztosan volt már Önnel is olyan, hogy a párja valamivel kapcsolatban teljesen máshogy gondolkodott, mint Ön. Máshogy látta a világot, és ami fontos volt Önnek, az neki egyáltalán nem volt fontos, vagy ami tetszett Önnek, az egyáltalán nem tetszett neki. Az ilyen különbségekből bizony szintén gyakran kialakulhat konfliktus. Természetesen nincs olyan, hogy két ember ugyanúgy […]

Tovább

A kapcsolat megerősítése az összetartozás erősítésével

Miért fontos az összetartozás ? Elsőként tisztázni kell, hogy mit is jelent ez a kifejezés. Számomra mindenképpen egy pozitív tartalommal bíró fogalom. Akkor érzünk ilyet, amikor más személyekkel, meghatározott dolgokról hasonlóan gondolkodunk, érzünk, anélkül, hogy ez feszültséget keltene bennünk. Összetartunk dolgokban és ez nem esik nehezünkre, sőt boldoggá tesz. Ez az az érzés, ami egyben tartja […]

Tovább

Váljak vagy ne váljak? Menjek vagy maradjak?

A téma sokakat érint, sajnos egyre több mindenkit. Ez az írás nem fog segítséget nyújtani a válóper melletti döntés meghozatalában, de az együttmaradásra sem szeretnék senkit biztatni. A kedves Olvasónak ezúttal néhány szempontot szeretnék megmutatni a helyes döntéshez.

Tovább

Hogyan érjük el társunknál, hogy megváltozzon?

Nagyon egyszerű a válasz: sehogy! Úgy értem ezt, hogy ne erőltessük, hogy egyedül ő változzon meg. Ezt általában senki sem veszi jó néven.

Tovább

Elfogadás: hogyan fogadjuk el a nagy Őt olyannak, amilyen?

Az ideális társról alkotott képünk és a valóság A fejünkben élő álom herceg vagy hercegnő, sok benyomásból alakul ki az évek folyamán. Ihletet merítünk a szüleink kapcsolatából, hogy mit szeretnénk viszont látni partnerünkben illetve éppen mit nem. Könyveket, cikkeket olvasunk, filmeket nézünk. A Facebookon szemléljük a környezetünkben élők kapcsolatait. Folyamatosan elemzünk, hasonlítgatunk és szortírozunk. Minél […]

Tovább

Hálaadás: kapcsolatépítő, konfliktus-kezelő eszköz krízishelyzetekben?

Hálát adni minden nap a kedvesemért, akkor is, ha mélyponton vagyunk?  Hogyan menti meg a kapcsolatokat, ha a párok folyamatosan látják a másik értékeit?

Tovább

Hogyan állítsuk meg a párunk panaszáradatát?

Az előző cikk arról szólt, hogyan győzhetjük le magunkban a panaszkodást. Ebben az írásban olyan trükköket mutatok, amivel a társunk panaszáradatát tudjuk megállítani, értékes beszélgetéssé alakítani.

Tovább

Mit tehetünk a bennünk levő panaszkodással és elégedetlenséggel?

Amikor bajban van a kapcsolatunk, legtöbbször a társunkban keressük a hibát. Persze azonnal látjuk, hogy a másik mit rontott el. Rögtön tudjuk, hogy miben kellene megváltoznia, és nagyon könnyen panaszkodásba, siránkozásba kezdhetünk.

Tovább

8 óra munka, 8 óra munka, 8 óra munka

Sokan, különösen azok, akiknek nem megy jól a párkapcsolata, így gondolkodnak: “Másoknak azért működik jól a párkapcsolata, mert szerencsések!” Sok olyan párt látunk, akiken látszik, hogy jól megvannak. Évek óta boldog házasságban élnek, vagy csak egyszerűen látszik, hogy harmóniában vannak egymással. Vajon ők ennyire szerencsések lennének?

Tovább

“Elfejlődtem” a társamtól. Mit tegyek?

Előző bejegyzéseimben arról írtam, hogy sok házasság azért végződik válással, mert a férj vagy a feleség “elfejlődik” a társától. Vannak, akik elkezdnek nyitni a spiritualitás felé. Egyre mélyebb lelki életet kezdenek el élni. Megtérnek vagy ezoterikus irányt vesz az életük. Önismeretükben fejlődnek, egyéni terapeutához járnak. Segítő módszereket kezdenek el tanulni. Nyitnak a pszichológia irányába. És a házasságnak […]

Tovább
1 / 5 oldal12345