Tapolyai Emőke Harmóniában című könyvéről

Megjelent Tapolyai Emőke Harmóniában múltunkkal, jelenünkkel és jövőnkkel című könyve, amelyből egy tiszteletpéldányt kaptam, így hát leírom róla benyomásaimat.

Tovább

Párkapcsolati coach, házassági tanácsadó képzés – miért érdemes tanulni?

2013 óta szervezek folyamatosan párkapcsolati képzéseket azoknak, akik szeretnének mások párkapcsolatát házasságát segíteni. Nagy öröm számomra, hogy sokakat elindíthattam egy olyan segítői úton, amelyben alaposan megértették önmagukat, segítői képességeiket és a párkapcsolatok és az ember működését. Másokat segítő hivatás Azt tapasztalom, hogy vannak emberek, akiket kimondottan megtalálnak mások a magánéleti problémáikkal. Sokan érzik magukban, hogy […]

Tovább

A válásról a gyerekek szemszögéből

Nem kedvencem ez a téma, de sokakat érdekel. Segítőként arra törekszem, hogy a párok megoldják konfliktusaikat, így a válás számomra sokszor a kapcsolat megmentésének kudarcát jelképezi. Léteznek szélsőséges esetek, amikor a családon belüli fizikális vagy mentális erőszak azt mondatja a józanésszel, hogy nincs más kiút, el kell válni ágytól asztaltól. Többségében azonban nem erről van szó.

Tovább

Igazam van vagy sem a párkapcsolati problémákkal kapcsolatban?

Sokszor kapok visszajelzéseket a cikkeimre, bejegyzéseimre. Vannak, akik leírják, hogy ők máshogy gondolják, és nekik van igazuk, nem pedig nekem. Én rosszul látom a dolgokat.

Tovább

Párkapcsolati problémák

Mi a teendő, ha párkapcsolati problémák jelentkeznek a párunkkal való viszonyunkban? Mielőtt az erről szóló ingyenes minikönyvet letölti, olvassa el a témáról az alábbi átfogó cikket.

Tovább

Dr. Pálhegyi Ferenc előadásai, munkássága, elérhetősége

Nemcsak szakmai szempontból, hanem emberileg is nagy tisztelője voltam dr. Pálhegyi Ferenc pszichológusnak, aki közismert előadó volt elsősorban a házasságra készülő vagy már családos keresztény párok körében. Hazánk egész területén tartott jegyesoktató és házassággondozó előadásokat, több könyvet is írt ebben a témában. A magyar házassági tanácsadás és házassággondozás nagy hatású alakja volt.

Tovább

Pozitív gondolkodás idézetek

Pozitív hangulatban és lélekállapotban a párkapcsolatunk konfliktusait sokkal könnyebb kezelni. Hiszen kevésbé tudjuk megbántani egymást, és a béküléshez is több energiánk van ilyenkor. Manapság egyre népszerűbb a pozitív gondolkodás irányzata, amely azt mondja: a gondoltaink határozzák meg az érzéseinket és tetteinket. Így ha a gondolatainkat alakítjuk, úgy az eredményeink és sokkal pozitívabbak lesznek. És ez […]

Tovább

Párkapcsolat horoszkóp – mit mond az asztrológia a kapcsolatunkról?

Micsoda? Az asztrológusok belelátnak a magánéletünkbe? Tényleg választ kaphatunk bármelyik párkapcsolati kérdésünkre az alapján, hogy milyen csillagjegy alatt születtünk? Az asztrológusok a Nap, a Hold, a naprendszer további bolygóinak helyzetét vizsgálják  és ez alapján vonnak le következtetéseket? Mi köze ennek a párkapcsolatunkhoz?

Tovább

15 szép hiányzol idézet

…és egy ráadás AJÁNDÉK könyv az oldal alján…

Tovább

Párkapcsolat teszt

A következő tesztet azoknak készítettem, akik párkapcsolatban élnek, és szeretnék megtudni, hogy mennyire stabil, boldog, előremutató a kapcsolatuk. Komoly következtetések levonását nem javaslom, ugyanakkor elgondolkodásra igenis hasznos. Merre kellene fejlődnöm nekem és a páromnak? Milyen területen kellene megerősíteni a kapcsolatunkat?

Tovább
1 / 4 oldal1234