Megjelent Tapolyai Emőke Harmóniában múltunkkal, jelenünkkel és jövőnkkel című könyve, amelyből egy tiszteletpéldányt kaptam, így hát leírom róla benyomásaimat.

Egy nagyon szép kiadványról van szó, a Harmat Kiadó kiadásában:

Tapolyai Emőke Harmóniában című könyve.

Emőkét szakmailag nagyon tisztelem, mert a nyíltan vállalt keresztény értékrendje gyakorlatias gondolkodásával nagyon kifinomult látásmódú szakemberré teszi. Van egy nagyon jó előadása a házasságban megélt szexualitásról, amit sokaknak ajánlani is szoktam:

A könyvről

A könyv számomra a nyugalom könyve. A ma divatos önfejlesztő technikák használata nélkül ad egy olyan megnyugtató látásmódot, amellyel bárki meg tud barátkozni a sorsával, el tudja fogadni a nehézségeit, és pozitív, optimista kisugárzással tudja élni az életét.

A könyv ajánlója nagyon találóan vázolja ezt a szemléletet:

“Múltunk meghatározó része jelenünknek, életünknek − éppúgy, ahogy a jelenhez való viszonyulásunk is meghatározza jövőnket. De hogyan kezeljük múltunkat, hogy felébredhessen bennünk a remény? És mit kezdjünk a jelenünkkel, hogy megragadhassuk a holnapot?”

Külön öröm számomra, hogy a könyv gyorsan olvasható, könnyed olvasmány. Ne várjon senki nagyon vastag, csak hetek alatt megemészthető tartalmú kiadványt – akár egy nap alatt is bárki el tudja olvasni.

3 gondolat útravalóul

Három gondolat, amelyből érződik, miről is szól ez a könyv:

“A múltért való hálámat nem a jelenem állapota határozza meg. A múltat, hogy Isten kihozott a szolgaságból, nem módosítja, ha jelenleg szomjúsággal küzdök a pusztában.”

“Az áldásokban, a csodákban, az életünk gazdagságában való elégedettség nem lesöpri sebeink fájdalmát, nem hitelteleníti azokat – csupán áthelyezi a fókuszt a hiányról arra, amink van, mert egyedül így lehet szabadon élni.”

“Az elégedettség – ahogy az elégedetlenség is – független a körülményeinktől.”

Jó olvasást a könyvhöz!