A Tűzbiztos házasság egy olyan film, amit mindenkinek érdemes végignéznie, aki párkapcsolatban él. Akár gondok vannak a kapcsolatban, akár nem.

A film megmutatja az egész életen át kitartó házasság alapjait, és azt, hogy mi a teendő olyankor, ha az ember úgy érzi, hogy már nincs mit tenni, a boldogtalanság átveszi az uralmat a mindennapok során.

A tűzbiztos házasság nem azt jelenti, hogy soha nem keletkezik tűz a kapcsolatban, hanem azt jelenti, hogy ha el is indulnak az apró lángok, azokat bármikor el lehet oldani. Tehát lehet tenni, hogy jobb legyen a házasságunk, tűzálló legyen a kapcsolatunk!

Én magam egyébként sírva néztem végig a feleségemmel a filmet, csodálatos volt látni, ahogy a főszereplő megérezte annak az ízét, hogy mit kell tenni akkor, ha az ember javítani akar a párjával való kapcsolatán.

A film története

Caleb és Catherine két éves házasok, azonban elég hamar kikezdi a kapcsolatukat egy-egy probléma. Folyamatosan vitáznak a munkahelyen történtekről, a család pénzügyeiről és a házimunka megosztásáról. A feleség már-már új kapcsolatot létesít, sőt válni készülnek, amikor apja arra kéri Calebet, tegyen még egy utolsó próbát a házassága megmentésére.

A férfi kétségek közt vergődik: hogyan várható el tőle, hogy olyan valakit szeressen, aki esélyt sem ad erre. Lelkiismeretesen megfogadja az apja által ajánlott könyvben leírtakat. (A Tűzbiztos házasság könyv megjelent Merj szeretni címmel magyar nyelven is!)

Tűzbiztos házasság film online letöltésPillanatkép a filmből


A tűzbiztos házasság filmrendezője

Alex Kendrick, a film rendezője a Georgia állambeli Sherwood Baptista Gyülekezet lelkipásztora.

Feleségével, Christinával 6 gyermeket nevelnek. Kendrick egy közvélemény kutatás döbbenetes eredménye nyomán kezdett filmezni. A megkérdeztettek szerint, az egyház már nem szerepel az emberek életét és véleményét befolyásoló tízes listán, a filmipar azonban az első helyen végzett.

Tűzbiztos házasság tanácsai könyvben is olvashatóak!

A filmben szereplő tanácsok megjelentek magyar nyelven is a Merj szeretni című könyvben. A könyv hátoldalán ez olvasható:

“Negyven nap, amely megváltoztatja a világot! Legalábbis a tiédet kedves olvasó! De ha te változol, változik a házasságod, változik a családod is. És változik a körülötted levő világ is. És gondolj csak bele, hogy mi minden történhet, ha ezeket a változásokat a szeretet szítja…?!
A magyarul is óriási sikert arató: A VISKÓ kiadója most egy olyan könyvvel lepi meg olvasóit, amiről a megjelenés első évében több mint 1 millió házaspár gondolta azt, hogy szüksége van rá! A Fireproof (Tűzálló) című film egyik „főszereplője”, egy napló, amely most Merj szeretni! (The Love Dare) címmel jelenik meg magyarul.
A Merj szeretni! a boldogság helyreállításának és tartósításának világszerte bevált receptkönyve…”


Letöltés

Ha szeretne a témában többet tudni, töltse le az alábbi könyvet a házasság megmentéséről: