Kinek rosszabb?

Itt a hétvége és a húsvét, ezért ma egy könnyedebb leckével jelentkezem itt a Féltékenységi Minitanfolyamon. Nézze meg az alábbi bejátszást!

Tovább

A gyilkos páros: féltékenység és önbizalomhiány

2 x 2 különleges tanács Az önbizalomhiány és a féltékenység igen gyakran kéz a kézben jár.

Tovább

A féltékenység kezelésének háromszöge

A féltékenység kezelésének mindig három módja van. A féltékenységet mindig három irányból lehet és célszerű “megtámadni”. Ezt a három kezelési módot mutatja meg az alábbi háromszög:

Tovább

A féltékenységről

Könnyű megfigyelni, hogy két féltékeny ember nem mindig ugyanúgy féltékeny. Például van, aki nem bírja elviselni, ha a párja megnéz valakit az utcán. Aztán másokat gyötör az a feltételezés, hogy a párjuk valószínűleg érez valamit a munkatársa, főnöke vagy ismerőse iránt.

Tovább

3 kérdés a féltékenységről

1) Ön szerint mitől lesz féltékeny valaki? Azért fontos kérdés ez, mert ez mindennek az alapja. Ugyanis ha megtaláljuk a féltékenység valódi okát, akkor már nem nehéz tenni ellene, hiszen minden egyes féltékenységi típusra létezik megoldás. Azonban a féltékenység valódi okát megtalálni nem is olyan könnyű, mivel az ember szinte mindenhol azt hallja, hogy a […]

Tovább

Egy olvasóm írta – köszönöm!

Olyan jó ilyet olvasni… Köszönöm!

Tovább

A 2 győztes és egy figyelmeztetés egy pisztolydördülésről

Szerda reggel jelenik meg hivatalosan az új CD-csomagom, amely az egyik leggyötrőbb, legelviselhetetlenebb párkapcsolati probléma kezeléséhez ad gyakorlati segítséget. Ezzel kapcsolatban pénteken tippjáték indult itt a blogomon.

Tovább

Aki kitalálja, most nyerhet!

Lesznek, akik nagyon fognak örülni jövő szerdán. Aznap reggel jelenik meg ugyanis hivatalosan egy új CD-csomagom, amely az egyik leggyötrőbb, legelviselhetetlenebb párkapcsolati probléma kezeléséhez ad gyakorlati segítséget.

Tovább

Féltékenység idézetek

A féltékenység sok párkapcsolatban felüti a fejét, és attól függően, hogy mi okozza, különböző módon tud konfliktusokat okozni egy kapcsolatban. Ezzel kapcsolatban sok irodalmi mű született, de a párterápiás szakirodalom is komolyan foglalkozik e jelenséggel. Íme néhány érdekes gondolat a teljesség igénye nélkül:

Tovább

Féltékenység, beteges féltékenység

A beteges féltékenység mindig előfordul egy párkapcsolatban. De hol van a határ? Mi a természetes féltékenység? Biztos, hogy önbizalomhiány az oka a féltékenységnek? A szerelemféltés okainak feltárása és kezelése általában személyes feltárást és szükség esetén terápiás segítséget igényel, néhány egyszerűbb gondolattal szeretnék ezúttal szolgálni

Tovább