Anyós típusok I.: nemtörődöm anyósok

Sokaknak az okoz problémát, hogy az anyósa túlságosan beleszólt a gyerekének életébe. De mi van akkor, ha nekünk pont egy olyan anyósunk van, akit nem érdekel senki és semmi? Nem tudom, melyik szituáció a jobb, amikor anyósunk mindenbe beleüti az orrát vagy éppen semmibe. Az ideális anyós valahol a kettő között van. Nem állít be váratlanul, […]

Tovább

Énidő, saját idő: anyaként fordítsunk időt magunkra!

Kisgyermekes családokban gyakori jelenség, hogy az anya egy idő után úgy érzi, nincs ideje semmire és senkire. Ez sok párkapcsolati konfliktushoz vezet ebben az időszakban. A mosatlan halmokon még csak-csak túlteszi magát a legtöbb nő, de ha élettelen robotnak kezdi érezni magát, akkor már baj van. Gyakran az egész család megsínyli ezt a helyzetet, de […]

Tovább

Romantika és szerelem visszaállítása gyerekek mellett

A szerelem idővel elmúlik, tartják sokan. Vannak élethelyzetek, amikor ezek bonyolultnak és kivitelezhetetlennek tűnnek, akkor sem kell azonban lemondanunk a romantikáról. Ilyen időszak, amikor kisbabát nevelünk. 

Tovább

Szexualitás, intimitás a kisgyermekes időszakban

Pásztoróra vagy házimunka? Lehet, hogy viccesnek tűnik ez a kérdés, de a régóta párkapcsolatban élő nők többsége biztosan találkozott már ezzel a dilemmával. A kérdés még inkább fokozódik, ha a háztartás gondjai mellé még egy, vagy több kisgyermekről is gondoskodni kell. 

Tovább

Feleség, anya, nő?

Hogyan alakíthat ki egy nő harmóniát a párkapcsolat, gyermek és önmaga között? Fogas kérdés, hogyan csináljuk jól, hogy az életünk minden területén egyformán szerepeljünk.

Tovább

Férfiak és a kisbaba kapcsolata

Hogyan is indul ez a kapcsolat? Jó esetben tudatosan. Tudja a férfi, mikor céloz és talál célba! Így van kilenc hónapja, hogy felkészülhessen. Ha nem így van, akkor marad a rögtönzés.

Tovább

Túlélési tippek a baba születése utáni időszakra

Egy nénivel beszélgettem egyszer a 80. születésnapján, arról, hogy mi volt igazán szép az eddigi életében. Ezt válaszolta: „Hát tudod fiam, amikor a gyerekek születtek az igazán szép volt! Sok nehézség volt, de igazán szép is volt!”

Tovább

Apává válás nehézségei

Kinek is szól igazán ez a cikk? Az apukának? Vagy az anyukának, aki azt gondolja a párjáról, hogy nehezen megy neki apává válni? Szeretném leszögezni az elején, hogy nincs olyan, hogy tökéletes apa és senki sem születik, úgy hogy kódolva van arra, hogy egyszer majd jó apa legyen belőle! Ez egy döntés kérdése, mint az […]

Tovább

Gyermekvállalás férfi szemmel: nehézségek, problémák, konfliktusok

Sok férfi gondolkodik úgy, hogy gyermeket vállalni hatalmas felelősség, hiszen míg nagykorú lesz rengeteg mindenre lesz szüksége. Hosszasan gondolkodnak arról, hogy mit hogyan fognak előteremteni és ez könnyen megriasztja őket. Mindenből a legjobbat akarják adni. Ez a felelősségteljes hozzáállás dicsérendő.

Tovább

Vonzalom visszaállításának lépései a baba születése után, kisgyermekek mellett

Avagy hogyan érezzük újra nőnek és férfinak magunkat? Bármikor bekövetkezhet egy kapcsolatban, hogy a pár egyik tagja, vagy akár mindketten már nem látják olyan vonzónak a másikat. Különösen kapcsolatpróbáló időszak, amikor már nagyobbacska gyermeket nevelnek a szülők. Ilyenkor már elmúlik a kisbaba által teremtett varázslatos légkör, rutinból végezzük a napi teendőket és közben az idő […]

Tovább
1 / 2 oldal12