Címke: konfliktus-kezelés

Miért olyan nehéz megbeszélni a problémákat?

A párunk idegesítő szokásairól, az elkövetett hibáiról, a megbántottságunkról nem könnyű beszélgetni a párunkkal. De egyáltalán nem amiatt, amire mindenki gondol.

Tovább

Támadó vagy önvizsgáló?

Fejben dől el minden – szoktam hallani olyan emberektől, akik valamiben különleges eredményt értek el az életükben. És ha jobban belegondolunk, könnyen rájöhetünk, hogy ez bizony igaz a konfliktusaink megoldására is!

Tovább

Világra jött Turcsi, a fekete kiskutya

Örömmel jelentem, hogy négy kiskutya is született a családunkban, ő Turcsi, a kedvencem:

Tovább

Eredményhirdetés

Vége a játéknak! Az eheti játékban a következő kérdésre vártam a választ a blogomon: Amikor konfliktusunk van a párunkkal, mi az első lépés, amit meg kell tennünk ahhoz, hogy béke legyen közöttünk? (Azaz mi a legfontosabb hozzáállás, amit tanúsítanunk kell egy konfliktushelyzetben?) Rengeteg helyes megfejtés érkezett, és aminek különösen örültem: nagyot senki nem tévedett, mindenki […]

Tovább

A párunk kifakadásának kezelése: pozitívba fordítás

Önnel milyen gyakran fordul elő az, hogy a párja sértően szól Önhöz, kifakad és vádaskodik? Ilyesmire gondolok, mint például ezek a mondatok:

Tovább

Veszekedjen a párjával!

Vajon jó-e az, hogy vannak konfliktusaink? Ha veszekedünk, az azt jelenti, hogy baj van a kapcsolatunkkal? Nos, válaszként összegyűjtöttem néhány érvet a konfliktusok mellett.

Tovább