Kedves Férfitársam!

Önnek is megfordult már a fejében, hogy „megcsalja a felesége”? Vagy már ki is derült? Mit tehet egy férj ilyen helyzetben?

Vajon csak a férj hibás, akit megcsalt a felesége?

A legfontosabb üzenetem az, hogy nem kizárólagosan Ön a hibás, sőt lehet, hogy csak nagyon minimális mértékben. Minden párkapcsolat és házasság ugyanis úgy működik, hogy ha az egyik fél mindent megtesz, az még nem jelent teljese biztonságot egy boldog párkapcsolatra.

Ha Önt a megcsalja, megcsalta a felesége, akkor meg kell vizsgálni azt is, hogy ő mit rontott el. Illetve nagyon fontos látni azt is, hogy a párja önértékelése mennyire függ vagy függött külső visszajelzésektől. Sok esetben a megcsalás oka ugyanis olyan gyerekkori hiányokra vezethető vissza, amelyet a hűtlen fél a külső kapcsolatában próbál visszapótolni. Ilyen hiányok lehetnek: elfogadás hiánya, odafigyelés hiánya, megbecsülés hiánya, stb…

Egyszer olvastam néhány vicces elemzést erről. Emlékeim szerint ezt hozták fel a hűtlenség magyarázataként:

A „Megcsal a feleségem!” helyzetek 4 oka

  1. Nem viselkedik a férj rendesen.

  2. Elhanyagolja a férj a feleségét és a gyerekeket.

  3. Nem érkezik időben meg munka után.

  4. Iszik, játékgépezik, nem adja oda a fizetését haza

Nos, ha ilyen útmutatók alapján foglalkoznánk a megcsalásokkal, elég egyszerű lenne a házasságtörések megelőzése… De érdemes a témával komolyabban is foglalkozni.

A megcsalás megelőzésének lépései

Az együttélés időszaka alatt két kapcsolatromboló tényező is felmerül sok házasságban, amely jó táptalajként szolgálhat az elhidegüléséhez.. Ez a két tényező az, amely miatt azt mondják sokan, hogy „egy kapcsolat 2-3 évig tart, utána kihűl”.

1) Egyre kevesebb befektetett munka

Egy párkapcsolat első éveiben nagyon sok energiát fektetünk abba. „Hajt a szerelem”, virág, sok érdekes beszélgetés, rengeteg újdonság jellemzi ezt az időszakot.

Aztán egy idő után ezekből nagyon sokan visszavesznek. Nem építik már úgy a kapcsolatukat. Egyre kevesebb újdonságot visznek a mindennapokba. Így nyilván sokkal érdekesebbé válhat egy új, bimbózó kapcsolat. Sajnos sok párnál láttam, hogy egy-egy férj, aki nem figyelt oda a befektetésre eléggé, csalódottan tapasztalta, hogy megcsalta a felesége.

2) Hibák, mulasztások a párunk ellen

Amikor olyat teszünk, ami a párunknak rossz, bántó vagy sértő, akkor sokszor bocsánatot kérünk tőle. Azonban ha jól megfigyeljük magunkat, akkor észrevesszük, hogy ilyen helyzetekben egy kicsit eltávolodunk ilyenkor a másiktól. Ha például ígéretünk ellenére nem teszünk meg valamit, bántóan szólunk a másikhoz, akkor – ha nem teszünk ellene semmit – nő távolság közöttünk. Mert már nem tudunk büszkék lenni magunkra.

Namost ez a jelenség sok feleségnél is megfigyelhető. Egészen pontosan az, hogy egy idő után nem érzik magukat jól az alapkapcsolatukban, mert a lelkük mélyén valamiért nem tudnak büszkék lenni a saját “teljesítményükre”, őszinteségükre, odaadásukra. És hogy ebből kimeneküljenek, kapóra jön tudat alatt egy új kapcsolat, ahol még tiszta lappal indulhatnak…

Ha Önt valóban megcsalta a felesége, akkor töltse le magának a témáról szóló ingyenes minikönyvemet!