Címke: párkapcsolat

Kiütős kérdések – felejtsük el őket!

Amikor a párunk azért nincs a topon, mert megbántottuk, olyankor soha nem szabad úgynevezett kiütős kérdésekkel a párunkhoz fordulni: – Mi a bajod? – Min sértődtél meg? – Dühös vagy? Bár ezeket a kérdéseket azért tesszük fel, hogy megbeszéljük a párunkkal a problémákat, valójában épp ellenkező hatást érünk el velük.

Tovább

Egy tanulságos levél sorai (JÁTÉK!)

Mindig örülök, amikor visszajelzést kapok egy-egy olvasómtól, vásárlómtól. A pozitív hangvételűek megerősítenek, hogy jó dolog, amit csinálok, a kritikák – mert hogy ezekből is jut néha – fejlődésre, változásra késztetnek.

Tovább

Megbántódott a párom. Mit tegyek?

Létezik egy nagyszerű technika amelyet mediátorként akkor alkalmazok, amikor az adott konfliktus átbeszélése közben a pár egyik tagján azt látom, hogy megbántódik egy – a párjától elhangzó – mondat miatt.

Tovább

Nagyon jó vagy nagyon rossz

Amikor a feleségemmel valamilyen konfliktusunk alakul ki, akkor utólag szeretjük átbeszélni, kielemezni a helyzetet. De ha nincs semmi megbeszélnivaló probléma, akkor is gyakran beszélgetünk a kapcsolatunkról, és a kapcsolatokról általában. Pont egy ilyen beszélgetésünk alkalmával jutottunk arra a megállapításra, hogy:

Tovább

Párkapcsolat elemzés

Az iskolában rengeteg mindent megtanulunk: Pitagorasz törvényét, Petőfi Sándor életrajzát, a nemesgázok elektronszerkezetét, azonban kevés szó – mondhatnánk azt, hogy semennyi sem – esik arról, hogy hogyan tudunk sikeresen működtetni egy kapcsolatot, milyen fő buktatói vannak és azokat hogyan kezeljük. Ilyenkor jön jól egy párkapcsolati elemzés.

Tovább