Címke: párkapcsolati probléma

Második rész: Irányít, és érzelmileg zsarol az anyósom! Mi a megoldás?

A cikk első részében áttekintettük, hogy mi az érzelmi zsarolás lényege, és hogy mi húzódhat meg a hátterében. Ennek felderítésére egy leegyszerűsített modellt javasoltam. Emlékeztetőül újra bemutatom a triádikus kapcsolati modell dinamikáját.

Tovább

Irányít, és érzelmileg zsarol az anyósom! Mit tegyek?

Ez egy nagyon-nagyon nehéz kérdés. Mielőtt tippeket adnék, szeretnék egy kicsit belemenni a az ilyen kapcsolat dinamikájába, hogy megértsük mi, miért és hogyan történik. Szeretném leszögezni, azt a személyt lehet érzelmileg zsarolni, aki hagyja magát, mert nem ismeri fel, hol ér véget az irányító személyisége és hol kezdődik a sajátja. Valószínűleg a párunk az igazi […]

Tovább

Párkapcsolati problémák megoldása és kezelése

A kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolat kialakítása és megőrzése mindnyájunk életében az egyik első és legfontosabb törekvés. Abban azonban már igencsak különbözünk, hogy a párkapcsolatban felmerülő problémákat milyen módszerrel próbáljuk meg kezelni, megoldani.

Tovább

Párkapcsolati problémák

Mi a teendő, ha párkapcsolati problémák jelentkeznek a párunkkal való viszonyunkban? Mielőtt az erről szóló ingyenes minikönyvet letölti, olvassa el a témáról az alábbi átfogó cikket.

Tovább

Hogyan beszéljük meg a párunkkal a problémáinkat?

A mai videóban az “egyszerre csak egyet” elvről lesz szó.

Tovább