Címke: pozitív hozzáállás

Látásvizsgálat

Sok hozzám forduló házaspárnál megfigyeltem, hogy a házastársak látása elromlott, eltorzult. No nem kell semmilyen furcsaságra gondolni, pusztán arról van szó, hogy sokan vannak, a másik tettei között azokat veszik észre, amelyek bántóak. A másik tulajdonságai közül azokat látják csak, amelyek zavaróak. A másik szavaiból csak a rosszat hallják ki.

Tovább

Párkapcsolati nyelvtanóra: múlt, jelen, jövő

Bár nem ma érettségiztem, azért arra még mindig emlékszem, hogy három igeidőt különböztetünk meg a magyarban:

Tovább

A panaszkodás a boldogtalan emberek sportja

Mostanában sajnos nagyon sok ilyet hallok: “A férjemmel nem lehet mit kezdeni.” ” Jó ideje már nem olyan a kapcsolatunk, mint az elején volt. Boldogtalan vagyok.” “Soha nem figyel rám.” “Csak én próbálkozom, ő viszont semmit nem tesz a kapcsolatunkért!” Vajon mi a közös ezekben a mondatokban? Máris elárulom:

Tovább

Már megint panaszkodik a feleségem…

Mostanában nem vagy velem elég figyelmes! – szólt a feleség, és erre a férj… Kedves Férfitársaim! Ha a feleségünk kifejezi, hogy valamivel nem elégedett, akkor a legrosszabb dolog, amit tehetünk, az az, hogy nem foglalkozunk érdemben az általa elmondottakkal.

Tovább

Hazavigyük a munkahelyi gondokat vagy sem?

Amikor az ember hazaérkezik a munkahelyéről, jön az örök dilemma: beszámoljak minden munkahelyi gondomról a páromnak vagy sem? Mennyire hozhatom haza az aznap begyűjtött problémákat, a megoldhatatlannak tűnő konfliktusaimat, a “hülye főnökömet”, az idegesítő kollégáimat és az egész napos stresszt?

Tovább

A párunk kifakadásának kezelése: pozitívba fordítás

Önnel milyen gyakran fordul elő az, hogy a párja sértően szól Önhöz, kifakad és vádaskodik? Ilyesmire gondolok, mint például ezek a mondatok:

Tovább