Így érdemes kezelni a párkapcsolati konfliktusokat

A párkapcsolati konfliktusok kezeléséről beszélgettünk a Fem3 Micsoda nők adásában: hogyan beszéljünk a problémákról? miért NEM szabad kompromisszumra törekedni? mi a helyzet akkor, ha az egyik fél elnyomja a másikat?

Tovább

Mit tegyek, ha a párom nem látja be, hogy hibázott?

Lehet, hogy Ön néha úgy érzi, hogy a kialakult konfliktusokat elsősorban a párja idézi elő saját hibáival, de ezeket nem hajlandó beismerni. Lehet-e ilyenkor tenni valamit azért, hogy beláttassuk a párunkkal, hogy hibázott? Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy mindenki csak saját maga képes arra, hogy a hibáit beismerje, hogy döntsön arról, hogy a jövőben […]

Tovább

A párkapcsolati konfliktusok megelőzése – tudatos kapcsolatépítéssel, tartalékoló üzemmódban

Amikor “toppon” van a párkapcsolat, akkor érdemes tartalékolni a hullámvölgyekre. Ezzel a cikkel szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy nem akkor kell kapálózni, amikor már süllyedünk, válságban van a kapcsolatunk, mert könnyebben mélyebbre kerülhetünk. Előre fel kell készülni a nehézségekre.

Tovább

Igazam van vagy sem a párkapcsolati problémákkal kapcsolatban?

Sokszor kapok visszajelzéseket a cikkeimre, bejegyzéseimre. Vannak, akik leírják, hogy ők máshogy gondolják, és nekik van igazuk, nem pedig nekem. Én rosszul látom a dolgokat.

Tovább

Őrjítő szokások, amelyek mindent tönkretehetnek?!?

Vannak olyan szokások, amelyek miatt nagyon sok konfliktus alakulhat ki. Csak néhány klasszikus példa:

Tovább

Kinek van igaza?

Sok házaspárnál látom, hogy a férj és a feleség egy közös probléma kapcsán egyformán meg van győződve a saját igazáról. Mindketten úgy érzik, hogy ők nagyon jól látják a vitás szituációt, a másik viszont nem.

Tovább

Hogyan fogadjuk a párunk kritikáját?

Mindenki kapott már a párjától hideget és meleget. Ma a hidegről lesz szó.

Tovább

Hogyan tegyük tönkre a kapcsolatunkat?

1) Lehetőség szerint az esküvőt követően (de a gyerekünk megszületése után is időben vagyunk még) hagyjuk abba a házasságunk építését. Amit addig megtettünk a társunkért, a romantikáért, a szerelmünk kifejezéséért, azonnal hagyjuk abba. Hiszen minél többet dolgozunk a házasságunkért, annál jobb lesz, és ezt mi nem akarjuk!

Tovább

Hát erről meg ki tehet?

Ki tehet a kapcsolatunk állapotáról?

Tovább

Egy kis kulisszatitok

Amikor mediáción vesz részt nálam egy házaspár, az első személyes beszélgetés után konkrét feladatokat adok mind a férjnek, mind a feleségnek. Erre azért van szükség, hogy mindkét fél elgondolkodjon olyan dolgokról, amelyekről még nem gondolkodott el, másrészt ezekről beszélgetve tudjuk új alapokra helyezni a kapcsolatot a mediációs alkalmakon.

Tovább
1 / 6 oldal12345...Utolsó »