Micsoda? Az asztrológusok belelátnak a magánéletünkbe?

párkapcsolat horoszkóp

Tényleg választ kaphatunk bármelyik párkapcsolati kérdésünkre az alapján, hogy milyen csillagjegy alatt születtünk? Az asztrológusok a Nap, a Hold, a naprendszer további bolygóinak helyzetét vizsgálják  és ez alapján vonnak le következtetéseket? Mi köze ennek a párkapcsolatunkhoz?

Az asztrológiának nincs sok köze az újságokból ismert horoszkópokhoz. Mivel én magam nem mélyültem el igazán a témában, nem szeretnék komolyabb pozitív vagy negatív irányú értékelést tenni a témában, de egyet tudok, és ezt vállalom is, hogy egy-egy magazinban található apó kis napi vagy havi elemzés alapján nem érdemes eldönteni azt, hogy  mit, miért és hogyan tegyünk párkapcsolatunk jobbá tétele érdekében. Máris elárulom, miért.

Sokan gondolkodnak így a horoszkópról

“Reggelente, az e-mailek ellenőrzése során a tudatalattim meg akarja nézetni velem a napi elemzésemet. El is szoktam olvasni ezeket a kis jóslatokat, persze tudom, hogy ez általánosságban érvényes az összes hasonló csillagjegyűre. Van már mindenféle horoszkóp, a divattól kezdve a lakberendezésiig minden, ám engem legjobban a szerelmi horoszkóp szokott érdekelni.”

Párkapcsolati horoszkóp: elhitet!

Azok az emberek, akik ezeket a bejegyzéseket írják, kiválóan fogalmaznak. Rövid kis írásaikból nem derül ki semmi konkrét (értelemszerűen) de mégis bogarat ültetnek a fülünkbe.

Ez a bogár egész nap ott mocorog és akarva akaratlan, de szem előtt tartjuk ezeket az apróságokat. Képzeljük csak el a következő szituációt:

“Egyszer bal lábbal keltem fel, majd elolvastam, hogy mit is írnak nekem. Azt írták, hogy bármennyire is rossz kedvem van és lobbanékony vagyok mostanában, legyek türelmes a szeretteimmel és vigyázzak, nehogy akaratomon kívül megbántsak valakit. Aznap erre különösen figyeltem és bármennyire is rossz kedélyű voltam, elkerültem a konfliktusokat.”

Amire figyelünk, általában abból sokkal többet észlelünk és tapasztalunk a kapcsolatunkban. Ezért aztán ezek az elemzések működnek is sok ember életében. Én azonban azt mondom, hogy ne a horoszkóp legyen az indítgombja a cselekedeteinknek. Érdemes magunknak meghatároznunk, hogy egy adott napon mire figyelünk, és meg fogjuk látni: meg fognak történni ezek a dolgok velünk. Egy különbség lesz csak: mi határoztuk meg a figyelmünk irányát.

Létezik persze még egy érdekes iránya a párkapcsolati horoszkópoknak, amely a főbb jellemtípusokat mutatja meg:

Ki milyen a párkapcsolatában? A horoszkóp ezt mondja:

A “fő” csillagjegy meghatározhatja a párkapcsolatban való szerepeket is, persze aki komolyan foglalkozik asztrológiával, sokkal mélyebb elemzést tud adni arról, hogy ezen életterületen milyen kihívások és könnyebbségek várnak valakit. Íme egy érdekes gyűjtés

 • Vízöntő: A vízöntőkre a legjellemzőbb tulajdonság a szabadságvágy, a szabályok felrúgása és új utak keresése az önmegvalósítás felé. Szerelmi élete is nagyon színes, tele van hullámvölgyekkel.
 • Halak: Ezen jegy szülötteire a legjellemzőbb, hogy nagyon érzelmesek, érzékenyek, ebből kifolyólag nagyon könnyen befolyásolhatóak. A legromantikusabb emberek, társasági lények, család centrikusak.
 • Kos: Lobbanékony, törtető, kitartó. A kosok nagyon energikusak, minden értelemben. Hajthatatlanok, amit egyszer a fejükbe vesznek, azt meg is akarják valósítani. Egy párkapcsolatban nem szabad átvennie az irányítást, mert könnyen kifut a gyeplő a kezei közül.
 • Bika: Az egyik legkarakteresebb jegy. Türelmes, konok, makacs. Ragaszkodik elveihez, sajátos kis világnézeteihez, szóval befolyásolhatatlan. Megbízható partner, aki nagyon odaadó és szerethető, ő maga is nagyon tud szeretni.
 • Ikrek: Nagyon türelmetlen, nyugtalan, kifáradhatatlan. Örökmozgó, kíváncsi, és ahogy ő jár kel a világban, hangulata és kedélyállapota is hasonlóan változik. Sosem lehet tudni, hogy milyen passzban van, hangulatember. Párkapcsolataiban is ilyen rugalmas: ha nem érzi jól magát benne, könnyedén odébb áll.
 • Rák: A legvisszafogottabb, legszerényebb csendes kis jegy szülöttei a Rákok. Nagyon családszeretőek, viszont személyiségjegyeiket tekintve egy karakán társra van szükségük, aki segít az élet rögös útjain közlekedni számukra.
 • Oroszlán: Oroszlánszívű, oroszlánlelkű. A legnagyobb szívvel rendelkező, legszerethetőbb jegy szülöttei minden bizonnyal az Oroszlánok. Ám mindezek mellett hajlamos arra, hogy valamiben a környezetében lévő emberek fölé emelkedjen – Oroszlánkirály is.
 • Szűz: Rá a legjellemzőbb, hogy nagyon racionális gondolkodású. Precíz, pontos, főleg a munkáját tekintve mondhatjuk el ezeket róla. Jószívű és érzékeny, bár ennek ellenére érzéseit sokszor szégyelli vagy nem tudja jól kimutatni.
 • Mérleg: A mérlegeket, jelképüket is tükrözve a harmónia megteremtése, az egyensúly megtalálása mindenben jellemzi a legjobban. Szeret megfelelni másoknak, hogy elkerülje a konfliktusokat, ám ez sokszor rosszul sülhet el. Nem kell a vitákat kerülnünk! Tudni kell jól vitatkozni!
 • Skorpió: Talán az egyik legkarakteresebb jegy szülöttei a skorpiók. Nagyon határozottak, szeretik magukat a dolgok mélyére ásni, tele vannak önbizalommal. Önfejű, nem bírja elviselni, ha korlátokat állítanak neki. A bikával jó párost alkothatnak.
 • Nyilas: Csupa jó dolog jellemzi a nyilasokat! Vidámak, nyitottak, közvetlenek, széles látókörűek, energikusak. Szókimondó, ebből fakadóan sokszor akaratlanul is megbánthatja a szeretteit és olyan konfliktushelyzeteket teremt magának, melyek alapja csak a rossz kommunikáció volt, hiszen az őszinteség jó dolog!
 • Bak: Nagyon kitartó és erős akaratú emberek a bakok. Életük során sokkal könnyebben veszik az akadályokat és az esetleges kudarcok nem megtörik őket, hanem megerősítik. Ami nem öl meg, az megerősít – lehetne a bak jegy mottója. Nehezen mutatja ki érzelmeit, ám ez nem azt jelenti, hogy érzéketlen, csak kicsit zárkózottabb típus.

Ezek az értékelések általában igazak sok ember életében, e cikkemet még 2012-ben megosztotta egy rádió a Facebookon, és érdemes elolvasni az így született hozzászólásokat, amelyekben sokan reagálnak, hogy igaznak érzik-e ezeket az állításokat magukról és a kapcsolatukról:

 

Mi tehát a tanulság a párkapcsolati horoszkópok olvasásakor?

Láthatóan a horoszkópokkal is bebizonyíthatjuk, hogy minden ember más, még ha egy csillagjegy alatt is született. Egy-egy csillagjegy ismerete alapján még nem jósolható meg pontosan , hogy egy bak férfi kapcsolata milyen lesz egy vízöntő nővel, vagy egy bak nő kapcsolata milyen lesz egy nyilas férfival és a lehetőségek köre széles.

Éppen ezért nem dőlhetünk hátra a székünkben, ha azt olvassuk reggel, hogy horoszkópunk szerint ma minden bánat elkerül minket. És pánikba sem kell esni, ha esetleg konfrontációt jósolnak nekünk jó előre. Párkapcsolatunk milyensége továbbra is tőlünk és párunktól függ, és bármilyen következtetést csak mélyebb elemzések alapján lehet levonni.

Jómagam azt gondolom, hogy a magas színvonalon végzett asztrológia kiváló lehetőség önmagunk megismerésére, életünk és céljaink átgondolására. Jóllehet az asztrológia hazai alkalmazásának csak egy kisebb részét teszi ki a magas szintű, önismeretben építő, komoly és személyre szóló elemzések készítése.