Létezik egy film, amit könnyes szemmel néztem végig a feleségemmel. A címe Szerelempróba (Tűzbiztos házasság), és már több alkalommal lehetett a televízióban is látni. Azt gondolom, hogy mindenkinek érdemes megnéznie, akár gondok vannak a kapcsolatban, akár nem.

A film egyébként felirattal és felirat nélkül szinkronizálva is megtalálható. Aki pedig szeretne belekukkantani, a port.hu oldalon néhány fényképet is láthatunk a filmről.

Szerelempróba: a film

A mozgalmas, érzelmes film ugyanis valósághűen megmutatja holtomiglan-holtodiglan tartó házasság alapjait.

A történet a következő: Caleb (férj) és Catherine (feleség) két éve házasok. A boldogság azonban lassan a végét kezdi járni. A karrier, az anyagiak egyre több feszültséget okoznak a kapcsolatban. Már éppen a válás első lépéseit tervezi a férj meglépni, amikor apja egy könyvet nyom a kezébe, és azt mondja: „megmentheted a házasságod!” A könyv a „Merj szeretni!”-program, amely egy negyven napos kísérlet a párkapcsolat rendezésére. Caleb elkezdi a programot, a felesége azonban már nem akar esélyt adni neki. Vagy mégis?

A film egyébként megtalálható a YouTube-on is, és elterjedőben van torrent oldalakon is. Én azonban azt gondolom, hogy a dvd-nek miden pár könyvespolcán ott kellene lennie. A Szerelempróba ugyanis megmutatja, hogy mi az a hozzáállás, amit tanúsítanunk kell a párunk felé, ha konfliktusok vannak közöttünk.

Szerelempróba: a könyv

Szerelempróba könyv

A filmben a főszereplő férj által használt házasságmentő könyv magyarul is kapható és elérhető. A címe Merj szeretni!, és tartalmazza azt a 40 napos programot, amely a filmben a házasság megmentésében segített.

Vélemények

Több olvasóm, ügyfelem is látta a filmet, íme két vélemény (szó szerinti idézet):

“Kedves Ádám!Csodálatos és tanulságos a film (Fireproof) amit szerintem is mindenkinek látni kellene.Igen, ha vannak emberi érzések valakiben és nem szégyenli, nem megy könnyek nélkül. A könyv pedig igazi és aprólékos segítséget nyújthat. Mind a kapcsolat átalakításában, mind a fejlődésben. Csak ajánlani tudom mindenkinek.KöszönömÜdv
L

Üvözlöm Dr.Mészáros Ádám!
Nagyon köszönöm a segítségét. Megnéztem a Tűzbiztos házasság című filmet. Nagyon megfogó és tanulságos kis film, ha lehet szívesen ajánlanám ismerőseimnek is. Nagyon sok epizód részletnél magamat láttam a feleség szerepében, és természetesen abban is ahogyan a férj próbálta pontról-pontra helyre hozni a házasságát, harcolt a felességéért, nem adta fel a harcot és ebben az édesapjának volt a legfontossabb szerepe. Támogatta és erősítette fia hitét, lelkét. Talán nem lenne a világon olyan sok boldogtalan ember, házaspár, házasság,ha csak egy kicsit is hasonlóan próbálnánk helyrehozni a hibákat amit elkövettünk,több figyelmet fordítani a kapcsolatra, egymásra, a bocsánatkérés, a megbocsájtásnak a másik fél irányába. Még biztosan többször megfogom nézni a filmet, Köszönöm.

Letöltés

Ha szeretne a párjával boldogabb, békésebb életet élni, akkor töltse le ingyenes könyvemet most:

A film egyébként felirattal és felirat nélkül szinkronizálva is megtalálható. A port.hu oldalon néhány fényképet is láthatunk a filmről