Címke: jó házasság titkai

Mennyire vagyok pozitív? (teszt)

Ha jó házasságban akarunk élni, akkor tennünk kell azért, hogy ne uralkodjanak el a negatív, sötét gondolataink, érzéseink és megnyilvánulásaink. Máskülönben nagyon rosszul fogjuk érezni magunkat a bőrünkben: úgy fogjuk érezni, hogy egy szörny vagy egy szörnyella mellett élünk, és még az életünktől is megundorodunk.

Tovább

Látásvizsgálat

Sok hozzám forduló házaspárnál megfigyeltem, hogy a házastársak látása elromlott, eltorzult. No nem kell semmilyen furcsaságra gondolni, pusztán arról van szó, hogy sokan vannak, a másik tettei között azokat veszik észre, amelyek bántóak. A másik tulajdonságai közül azokat látják csak, amelyek zavaróak. A másik szavaiból csak a rosszat hallják ki.

Tovább

Hogyan tegyük tönkre a kapcsolatunkat?

1) Lehetőség szerint az esküvőt követően (de a gyerekünk megszületése után is időben vagyunk még) hagyjuk abba a házasságunk építését. Amit addig megtettünk a társunkért, a romantikáért, a szerelmünk kifejezéséért, azonnal hagyjuk abba. Hiszen minél többet dolgozunk a házasságunkért, annál jobb lesz, és ezt mi nem akarjuk!

Tovább

Jaj, ezt már mióta nem csináltam meg!

Vissza kellett volna vinnem a könyvet a könyvtárba! Meg kellene javítanom a kerékpárt! De régen látogattam meg őt! Már mióta ki kellene festenem a szobát! Ismerősek az ilyen jellegű kellemetlen gondolatok?

Tovább

Boldog nők tanácsai olyan nőknek, akiknek nem felhőtlen a párkapcsolata

Mit tehetnek a nők, hogy jó legyen a párkapcsolatuk?

Tovább

Kézikönyv nőknek 1955-ből. Hogyan bánjunk a férjünkkel?

A napokban kaptam egy érdekes írást, amely egy 1955-ben kiadott kézikönyvből származik.

Tovább