A hétvégén voltam egy esküvőn, ahol egy szép lány és egy kedves fiú mondta ki az örökre szóló igent egymásnak. A gratulációknál sorban állás közben azon gondolkodtam, hogy mit is kívánhatnék nekik. Megfordult az is a fejemben, hogy azt mondom nekik: sok szorgalmat! De miért is? A két fülig szerelmes folyamatosan igyekszik kimutatni a szerelmét, […]

Ön szorgalmas típus?

A hétvégén voltam egy esküvőn, ahol egy szép lány és egy kedves fiú mondta ki az örökre szóló igent egymásnak. A gratulációknál sorban állás közben azon gondolkodtam, hogy mit is kívánhatnék nekik. Megfordult az is a fejemben, hogy azt mondom nekik: sok szorgalmat! De miért is?

A két fülig szerelmes folyamatosan igyekszik kimutatni a szerelmét, szeretetét egymás felé – minden kapcsolat így indul. Aztán eltelik néhány év, és ez az igyekezet alábbhagy. Sokan ezt azzal magyarázzák, hogy már nem éreznek olyan tüzet, mint régen, elmúlt a szerelem. Holott a dolog pont fordítva működik.

Szerelem csak ott van, ahol szorgalom is van. Egy boldog, szerelmes párkapcsolat sohasem magától létezik. Azt létre kell hoznia szorgalmasan a férfinak és a nőnek közösen. Hadd mutassam meg ezt két képen.

Minden egyes párkapcsolat, az enyém, az Öné, a szomszédé, a gyermekünké, gyönyörűen indul. Mindannyian szorgalmasan gondozzuk a kapcsolatunkat, mint ezeket a virágokat a kertészetben a kertész:

párkapcsolat-növények Gyönyörűen gondozott növények: minden egyes párkapcsolat egytől egyig ilyen szép az elején.

Aztán azt hisszük, hogy ha a növényt elhozzuk a boltból, akkor már nem kell meglocsolnunk, és várjuk, hogy ugyanolyan szép maradjon, mint az elején. Ha így hisszük, szomorúan ezt fogjuk tapasztalni:

párkapcsolat-probléma-növényEgy növény, amit elfelejtettek meglocsolni és ezért kiszáradt.

Márpedig a növények locsolás, gondozás nélkül kiszáradnak, és így van ez a párkapcsolatunkkal is.

Hogyan lehet fenntartani egy szerelemmel átitatott, boldog kapcsolatot? Ezt mindenki érzi és tudja: csak szorgalommal.

S hogyha valaki esetleg nem érti, hogy miről beszélek, összeömlesztettem néhány tennivalót:

Séta. Jó Veled! Becézgetés. Szeretem a nevetésed! Szerelmes pillantás. Jó, hogy megjöttél, hiányoztál nagyon! Virágcsokor. Szeretem, hogy tájékozott vagy! Különleges ajándék. Imádom, amikor főzöl nekem! Egy este a gyerekek nélkül. Szeretem az illatodat! Kéz a kézben egy padon. Szeretem, ahogy másokkal beszélsz! Lábmasszázs. Szeretek a kezedhez érni! Közös fürdés. Jó itt Veled! Játék a játszótéren. Imádom az ölelésed! Csiklandozás. Megnyugtat, ahogy intézed az ügyeket! Beszélgetés telihold alatt. Biztonságban érzem magam melletted! Tánc.

Jó munkát és sok szorgalmat kívánok mindenkinek!

Ha tetszett a cikk, segíts eljuttatni azoknak, akiknek hasznos lehet: