Címke: elhidegülés

A féltékenységről

Könnyű megfigyelni, hogy két féltékeny ember nem mindig ugyanúgy féltékeny. Például van, aki nem bírja elviselni, ha a párja megnéz valakit az utcán. Aztán másokat gyötör az a feltételezés, hogy a párjuk valószínűleg érez valamit a munkatársa, főnöke vagy ismerőse iránt.

Tovább

8 óra munka, 8 óra munka, 8 óra munka

Sokan, különösen azok, akiknek nem megy jól a párkapcsolata, így gondolkodnak: “Másoknak azért működik jól a párkapcsolata, mert szerencsések!” Sok olyan párt látunk, akiken látszik, hogy jól megvannak. Évek óta boldog házasságban élnek, vagy csak egyszerűen látszik, hogy harmóniában vannak egymással. Vajon ők ennyire szerencsések lennének?

Tovább

Az elhidegülés 4. számú oka

Vannak, akik “elfejlődnek” a társuktól. Elkezdnek nyitni a spiritualitás felé. Egyre mélyebb lelki életet kezdenek el élni. Megtérnek vagy ezoterikus irányt vesz az életük. Önismeretükben fejlődnek, egyéni terapeutához járnak. Segítő módszereket kezdenek el tanulni. Nyitnak a pszichológia irányába. Ugye láttunk már ilyesmit a környezetünkben? És egy idő után ezek az “elfejlődő” férjek vagy feleségek úgy […]

Tovább

Hogyan dobjuk fel az ellaposodott kapcsolatunkat?

Ahol csak tudom, elmondom, hogy a hosszútávon is boldog párkapcsolat egyik alapja a munka. Az a munka, amivel a semmittevő, másiktól boldogságot váró, tunya kapcsolatból egy aktív, egymás szeretetében gazdag kapcsolatot építhetünk fel.

Tovább

Párkapcsolati nyelvtanóra: múlt, jelen, jövő

Bár nem ma érettségiztem, azért arra még mindig emlékszem, hogy három igeidőt különböztetünk meg a magyarban:

Tovább

A kutya, a hajszárító és a házasság

Pofon egyszerű gondolat. De igaz. Mi a közös a következő élőlényekben, tárgyakban? • Virág • Kutya • Hajszárító • Autó • Csecsemő

Tovább

Vajon az ember elem vagy akkumulátor?

Tovább

Hogyan lendítsük ki a kapcsolatunkat az apróbb hullámvölgyekből?

Tovább

Szörnyen fájt a fogam.

FIGYELEM! Nem azoknak szánom a mai bejegyzést, akik komoly gondokkal küzdenek a párkapcsolatukban. Tegnap fel kellett keresnem a fogorvosomat. A kezelés nem fájt, egy kis töméssel a fogamban és egy érdekes gondolattal a fejemben jöttem ki a rendelőből. Ez utóbbiról lesz most szó.

Tovább

Ön szorgalmas típus?

A hétvégén voltam egy esküvőn, ahol egy szép lány és egy kedves fiú mondta ki az örökre szóló igent egymásnak. A gratulációknál sorban állás közben azon gondolkodtam, hogy mit is kívánhatnék nekik. Megfordult az is a fejemben, hogy azt mondom nekik: sok szorgalmat! De miért is?

Tovább